Contract Colectiv de Munca


In data de 23 Aprilie 2012 a fost semnat Contractul Colectiv de Muncă la nivelul CNCF CFR SA.

Din pacate  Contractul Colectiv de Munca nu aduce o restituire a unor drepturi amputate cu ani in urma si pe care le-am fi meritat, dupa conditiile in care ne desfasuram munca zi de zi… Mereu va ramane dilema … se putea obtine mai mult? Poate, cu o strategie adecvata se putea forta mana administratiei, insa suntem prea dispersati in grupulete de interese!

Reclame

17 gânduri despre „Contract Colectiv de Munca

 1. Felicitari pentru pagina dvs,! V-am gasit intamplator, eu lucrez la CT Craiova, dar am obsarvat ca va preocupati sa dati mereu ultimele stiri, concis si la obiect. Avand in vedere ca liderii nostri nu prea ne mai spun nimic ma bucur ca v-am gasit pe dvs. Astept sa continuati cu aceeasi seriozitate editarea acestei pagini.

 2. BRAVO NEGOCIATORILOR!!!!! Dupa 2 luni au obtinut performanta de a avea un CCM cu pierderi salariale (vor spune ca neinsemnate…) si fara urma de protectie – nici macar „iluzorica” de 6 salarii cls.1- in caz de disponibilizari…..la marfa si calatori nu au pierdut NIMIC si AU CEL PUTIN O BRUMA DE COMPENSATORII….cum de s-a putut ??????????????////////////// .frumos negociat….in schimb s-au „evitat” pierderile de „specialisti”…. acum sunt 30 ….nu s-au pierdut decit 2 fata de anul trecut…la marfa si calatori s-au injumatatit…poate aici e „…cheia succesului”….sunt alegeri pe 09.05.2012 la Federatie…….s-au depus candidaturi pina pe 25.04.2012….ce faceti? mai candidati la virf? sau numa’ domnu’ de la Craiova e bun?…se vede cit de bun!

  • Alea sase salarii nu ofereau o „protectie” prea mare, insa facilitau o iesire mai putin dureroasa…USDF Timisoara a propus o „coarda de siguranta” insa o negociere se face in doi…si un document se semneaza de ambele parti.
   CCM actual este bun ca exista insa este departe de ce ne-am fi dorit cu totii!!
   USDF Timisoara a incercat sa fie o „aripa dura”, intransigenta care sa nu cedeze in fata administratiei feroviare, insa aceasta pozitie nu e impartasita de multe organizatii similare…

  • Ce te-ai asteptat, uite cine se afla in echipele de negociere..oameni de calitate indoielnica, cumparati de administratie cu delegatii peste hotare si vile de vacanta (Felix, Pausa, Sinaia)…Dupa negociere se intra intr-o vacanta lunga sindicala. Apropo unde se tine chermeza celor alesi…la Sinaia, pe banii oamenilor, in 8-10 aprilie.

 3. Va multumesc pentru raspuns. Suntem de acord ca in cele din urma e bine ca s-a semnat un CCM…dar intrebarile ramin …de ce CCM-urile de la marfa si calatori nu au nic-o pierdere salariala?…de ce acolo sunt salarii compensatorii?…stau mai bine oare financiar? sau negociatorii au stiut sa „mai lase si de la ei”…ramanind numai la jumatate „ca specialisti”?…Aveti dreptate ca trebuie sa fim mai intransigenti cu administratia, si acest lucru trebuie impus mai cu duritate chiar organizatiilor similare …sau mai bine zis liderilor acestor organizatii….pentru ca nu credem ca membrii organizatiilor respective o duc mai bine cei ai organizatiei conduse de dumneavoastra…poate intrasingenta si duritatea ar trebui sa inceapa din ograda noastra – la 09.05.2012 cind sunt alegeri!!

 4. si ar mai fi o intrebare….ce se intimpla cu drepturile salariatilor in perioada 25.03.2012 – 23.04.2012 data semnarii ( sau mai bine zis cu data inregistrarii la ITM…)..? art.2-(1) din prezentul CCM e schimbat….s-a omis „…incepind cu luna in care se face inregistrarea…”…e „mica” omisiune (cum sunt si pierderile salariale… „mici”..ce inseamna 5%)….ce facem cu un coleg care i-a murit tatal in 06.04.2012..? ..sau cu un altul care i-a nascut sotia pe 01.04.2012 (..nu e pacaleala.!..)….?… de „ziua feroviarului” din anul curent o trecem tot la „cistiguri”…sau macar e in contul zilei de 30.04.2012? Va multumim pentru raspunsuri….sunteti cam singurul lider care na mai zice cite ceva……restul se odihnesc dupa negocieri!

  • Drepturile cuvenite in perioada respectiva sunt cele din Contractul Individual de Munca CIM cu actele aditionale.
   Pentru unele din drepturile omise din perioada respectiva se vor face interventii reparatorii..pentru 30 aprilie, am inteles ca se poarta discutii!

 5. Adica….la abia incheiat un CCM …trebuie facute „interventii reparatorii” pentru „omisiuni” …nu credeti ca e o problema a seriozitatii negociatorilor…..bravo lor! trebuie neaparat realesi ca au facut dovada concludenta a capacitatii de a ne apara drepturile in mod onest!….si daca „reparatoriile” nu apar…ce facem?….trecem la „pierderi colaterale”….incepem sa ne pierdem si bruma de incredere care ne-a mai ramas in sindicat!!!!

 6. Negocierea la CCM a fost un „blat”, 2 luni in care unii se faceau ca cer iar altii ca nu au bani; un meci nul pe care l-au pierdut feroviarii fiindca au un contract prost cu aceleasi prevederi de anul trecut dar fara plati compensatorii si fara prima de concediu…
  Alegeti-l din nou pe Dobrescu la Bucuresti si veti avea multe victorii…si nu uitati de echipa de negociere…unu si unu, mandrii barbati!

 7. Ce echipa de nulitati a negociat CCM! In 9 la congresul drumului de fier e o sansa de schimbare.Nu va lasati influentati de o ciorba, votati pe cei care merita, atfel veti fi mereu niste loooooseri! De ce nu mai candideaza nimeni contra „nasului”? Sunteti niste fraieri !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s