Propuneri si sesizari


In acest spatiu e de dorit ca membrii de sindicat sa faca propuneri sau sa sesizeze probleme legate de raporturile de muncă. Biroul Executiv al Uniunii Sindicatelor „Drum de Fier” Timisoara impreuna cu liderii organizatiilor componente vor face tot posibilul pentru rezolvarea problemelor.

Reclame

6 gânduri despre „Propuneri si sesizari

 1. Domnule presedinte azi este 1.02.2013 si incepand cu aceasta data salarul minim este de 750 ron ,noi CFR ……….cand ne vom alinia la acest salar .Deoarece clasa 1 de salarizare este de 600 ron sau noi nu facem parte din acesta tara si acest guvern.

  • Statul e un mare smecher a marit salariu minim pentru a mari amenzile care se calculeaza proportional cu acesta.
   Orice modificare a CCM se face prin negociere si acesta e apanajul federatiilor semnatare. FNDF a facut demersuri pentru negocierea unui act aditional!
   Uniunea a deschis un proces la Tribunalul Timis pentru ca salariu clasa I de salarizare sa fie 700, incepand cu luna martie 2012. Procesul se afla pe rol! Poate modificam cererea cu 750 de acum!

 2. Nu au legatura directa dar:

  CE vrem?
  1. Nu ne mai jupuiți cu taxele!
  2. Nu ne mai furați!
  CUM facem asta?

  1. Scăderea taxelor la 10% din venit si unificarea lor. Acum, statul iți ia 80% din cat câștigi.
  2. Reintroducerea pedepsei cu moartea pentru corupție. Acum se fura fără frica.
  3. Garantarea proprietății prin Constituție si dreptul la autoapărare, nelimitat de nici o lege. Acum, infractorii sunt mai protejați de lege, decât victimele.
  4. Concedierea pe loc a parlamentarilor de către alegători. Un parlamentar e doar un simplu angajat: nu ne place cum muncești? Ieși afara! Cum adică, sa așteptam 4 ani?
  5. Desființarea protecției sociale si a cerșetoriei de stat. Acum e mai rentabil sa stai acasă, pe banii statului, decât sa muncești.
  6. Desființarea salariului minim pe economie si liberalizarea contractelor de munca, prin negociere directa intre participanți, fără implicarea statului. Codul Muncii comunist, alături de taxele uriașe pe munca, sunt principalul motiv pentru care acum, investitorii fug de Romania.
  7. Desființarea monopolului statului si externalizarea serviciilor publice către companii care sa concureze intre ele, pentru clienți. Introducerea unei legi anti-monopol. Acum, statul a reușit “performanta” sa dea faliment, deși are monopol pe multe domenii (asigurări de sănătate, pensii etc.). E cea mai buna dovada ca concurenta nu te slăbește, ci din contra, te face mai puternic.
  8. Responsabilitatea Justiției. Judecătorii vor fi responsabili financiar pentru deciziile greșite pe care le iau, in solidar cu statul roman. Pentru toate deciziile abuzive ale justiției comuniste, Romania a fost condamnata la CEDO, sa plătească 16 miliarde de euro despăgubiri.
  9. Taxarea Bisericii, la același nivel cu medicii, profesorii, zidarii etc. Legea trebuie sa fie una pentru toți. Daca cineva nu plătește taxe, altcineva plătește dublu in locul lui.
  10. Guvernarea electronica directa. Orice contract public si orice cheltuială publică, vor putea fi blocate pe loc, prin petiție semnata de minimum 50.000 de cetățeni, plătitori de taxe. De asemenea, orice cheltuiala publica va intra obligatoriu in discuția Parlamentului, daca este susținuta prin petiție cu 50.000 de semnături. Guvernul este obligat sa mențină o pagina speciala pentru petiții, pe site-ul lui oficial. Iar votarea se va face numai pe baza numărului de plătitor de taxe, din registrul fiscal. Cine nu plătește taxe, nu votează cum sunt cheltuite taxele.
  http://www.capitalismpepaine.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s