Miting feroviar in data de 25 iulie


In data de 25 iulie va avea loc in Bucuresti un miting al ceferistilor organizat de federatiile reprezentative.

La acest protest trebuie sa participe toti cei care se simt nemultumiti:

– ca in acest moment calea ferata e pe cale de disparitie,

– de  faptul ca le-au fost furate mai bine de 30% din drepturile din  Contractele Colective de Munca, in ultimii ani,

– fiindca starea generala a caii ferate nu le da certitudinea ca in viitor vor avea un loc de munca,

– de conditiile insalubre in care ne desfasuram activitatea,

– deoarece trebuie sa platim cand mergem cu trenul…

Cei care doresc sa participe sunt rugati sa ia legatura cu liderii sindicali.

Reclame

13 gânduri despre „Miting feroviar in data de 25 iulie

 1. ADEVARATE TOATE MOTIVELE DE NEMULTUMIRE!
  DAR…:
  1. Calea ferata nu e in pragul disparitiei din acest moment, ci mai de demult….
  2. Drepturile din CCM nu au fost furate, ele AU FOST VINDUTE de LIDERII care au semnat pierderea lor in schimbul beneficiilor personale din CAP.IX – CCM! ACEEASI Lideri ne spun ca avem MOTIVE DE NEMULTUMIRE pentru a participa la un miting.
  DE CE NU NE-AU ORGANIZAT SI NU AU SOLICITAT PARTICIPARE LA MITING IN TIMPUL NEGOCIERII CCM DIN APRILIE a.c.?
  3. Conditiile au ajuns din insalubre in mai insalubre si datorita faptului (in afara motivelor financiare sau de criza) ca aceeasi lideri nu au vrut sa supere administratia in ultimii ani cu asemenea probleme!
  4. Trebuie sa platim cind mergem cu trenul pentru ca aceeasi lideri au acceptat primii sa platim inca din 2011… FARA SA FIM CHEMATI LA MITING! Platim de ceva anii…..SI IN APRILIE PLATEAM, DE CE NU AM FACUT MITING ATUNCI?

  MOTIVELE SUNT REALE SI TREBUIE PARTICIPAT (chiar si atit de tirziu) LA UN MITING (la MTI, nu pe la dracu’n praznic pe la Finante) CARE ARE ASEMENEA REVENDICARI! Singura problema e ca actiunea e tardiva, grofii sunt in concedii (poate numai Domnu’ Ponta sa ne mai auda), iar rezultatul va fi FRECTIE si asta numai datorita faptului ca : UN LUCRU TREBUIE SA-L FACI ATUNCI CIND TREBUIE!….iar un LIDER de sindicat TREBUIE SA STIE CIND E MOMENTUL PENTRU OBTINEREA UNUI REZULTAT! Am ratat momentul din nestiinta liderilor sau cu stiinta lor?

  • Balanta e fragila, drepturi mai mari versus reducerea locurilor de munca.
   US Drum de Fier Timisoara a sustinut mereu o politica mai agresiva in perioada negocierilor la CCM insa aceasta strategie nu a fost agreata de partenerii de negociere.
   De ce nu va implicati pe plan local? Sunt necesari oameni hotarati si decisivi!

   • Corect! Balanta e fragila, dar nu era vorba de drepturi mai mari ci de PASTRAREA drepturilor avute! La bugetari s-a revenit din micsorarile de salariu…la ceferisti nu s-a „putut” nici macar mentine si aplica un drept cistigat. De ce nu a fost „agreata” de parteneri de negociere? Raspunsul nu poate fi decit unul: atunci cind primesti un bonus (salariu de specialist si masina la scara) nu poti agrea un miting la geam in timpul negocieri pentru ca nu vrei sa renunti la bonus! Pe plan local daca te implici si esti de unul singur…sau foarte putini…are grija „administratia” sa te „calmeze”….de ce oare?

  • E bine cand gasesti tapi ispasitori la indemana!
   Si liderii de sindicat sunt pana la urma niste angajati la calea ferata, mai expusi decat oricine altcineva in fata administratiei. Linia e foarte fragila si greu de pastrat.
   Toti suntem nemultumiti, de drepturi, de faptul ca se concediaza, de conditiile munca, dar mai trebuie sa privim si in noi insine, nu numai in afara.
   Si eu sunt vinovata ca am acceptat munca la pc fara sa cer mijloace de protectie sau un ban in plus, sau ca biroul nu are aer conditionat!

   • Nu e vorba de tapi ispasitori, si sunt de acord ca si liderii sunt angajati si sunt expusi…..dar imi doresc sa vad MACAR UNUL care isi da demisia din fuctia de lider si din cea de „specialist” pentru ca nu a putut rezista „expunerii” in timpul negocierilor dezastruoase pentru noi si s-ar retrage de la negocieri…fiind impotriva menirii de lider (a candidat, a fost ales si investit cu increderea colegilor) de a semna pierderi de drepturi! Citi ati vazut ca au venit in mijlocul nostru sa ne spuna si sa ne ceara sprijinul (pichetari si miting) la momentul negocierilor?

 2. Da tu frate, Leonidas, de la Termopile incoace la cate batalii ai mai participat ca prea le zici cu foc…
  De ce nu ai sarit la gatul `liderilor de sindicat` ca ti-au vandut drepturile sau ai stat pitit, multumit ca nu ai fost disponibilizat?
  Ipocrizia se vede de la o posta!

  • „Frate” Sorinel, „bataliile” la care am participat sunt multe si mi-au lasat rani adinci…de la sanctiuni si cercetari abuzive ale unor „cozi de topor” folosite de mari „lideri” carora „le-am sarit la git” si pina in prezent cind „aceeasi lideri” (fosile de 10-15 ani in fruntea sindicatelor) fac ce stiu ei mai bine sa ma „tranfere” (chiar daca meseria mea este de executie, nu de conducere sau tesa) pe lista „disponibilizatilor voluntari” prin masurile de „reorganizare” ce se pun la cale fara ca nici eu si nici tu sa stii nimic! Pot sa pun si eu 2 intrebari? Dar tu, „Frate” Sorinel, esti multumit cumva de pirderea drepturilor din ultimii 5 ani? Ti-au „fost furate” sau au fost „cedate” cu acordul si semnatura lor(a liderilor)…si tu ce ai facut?….daca ai fi stat „pitit” ca mine…si/sau daca am fi fost cel putin 300 de „pititi”…poate nu s-ar fi pierdut si in aprilie a.c. transpunerea salariului minim garantat (pastrarea coeficientului K)…ce zici? Nu e tirziu nici acum „Frate” Sorinel sa stai „pitit” si sa „sari la gitul liderilor..”daca mai speri fa-o si ai sa vezi „ipocrizie”!

 3. Sincer acest miting nu-si prea are rostul in acest moment decat pentru a dovedi ca ramanem o forta latenta care oricand poate tresari.
  S-a inceput cu pichetarea si e norml sa fie urmata de un miting al oropsitilor de la calea ferata.
  Poate ca unii care mai au si alte surse, sunt mai carcotasi de felul lor, nu le place deranjul si gassec tot felul de scuze pentru a nu participa.

  • Suntem cu adevarat o forta si sutem tinuti in stare latenta de catre cei care nu ar trebui sa o tina asa….o forta latenta cu cit e tinuta mai mult in aceasta stare isi pierde vigoarea si puterea…seaca izvorul (si prin disponibilizari si prin lehamite). Personal (mi-am luat deja 2 zile de c.o.) si voi participa atit pe 25.07 cit si pe 26.07 din solidaritate cu cei de la FSTR, ca nu mai am nici tren cu ce sa fac naveta iar cei de acolo par a fi singuri care incercind sa-si apere llocurile de munca (implicit reitroducerea trenurilor) si drepturile salariale (coeficientul K) sunt prigoniti atit de administratie….cit si de cei care ar fi trebuit sa le fie alaturi…fosile de lideri de 15-20 de ani in sindicat si pensionabili ce nu vor sa plece sa lase salariile de „specialisti”!

   • Nu pot sa judec ca tine,sa ma dezic de orice actiune a sindicatului fiindca consider ca anumiti lideri sunt fosile fiindca stau pe functii de 15ani. Poti sa nominalizezi 2-3 sindicalisti care la ora astate-ar putea reprezenta, sa-i sustinem la alegeri?

 4. D-le Dorin, nu ma dezic de actiunile sindicatului, mai aels atunci cind ele au o motivatie reala si privesc drepturile noastre. Eu pun problema numai a tardivitatii acestor actiuni. Problemele existau si la momentul negocierilor din aprilie si „offul” meu este ca una era impactul si rezultatul daca aceste actiuni se faceau atunci si alt efect (sau nici-un efect) este ca se fac acum. Liderii (cei mari care negociaza) gresesc prin faptul ca fiindu-le teama de reintoarcere in productie si/sau de pierderea avantajelor materiale semneaza in fiecare an pierderi de drepturi, deci pun interesul personal deasupra interesului celor care l-au ales. Nu asi avea nimic nici cu iesitul la pensie din functia de lider de sindicat daca acest lider („fosila”) ar avea spirit tinar si caracter corect, demonstrind ca virsta nu e un impediment de a-si face treaba aparind drepturile. Cind candidezi pentru o functie la sindicat iti asumi atit obligatiile (cu toate riscurile si greutatile) cit si avantajele (corecte sau mai putin corecte) care decurg din asta. In prezent lideri (mai ales specialistii semnatari) si-au asumat numai avantajele. In legatura cu nominalizatul unor sindicalisti, va pot spune ca exista mai multi, mai ales in esaloanul 2, la organizatii mai mici sau mai mari dar care prin sistemul instituit (colaborare conducere administratie+marii lideri) sunt tinuti cu „zabala in gura”. Daca sistemul sindical ar fi lasat sa functioneze singur si corect, cu participarea reala ( dezbateri, sedinte)a cit mai multi membrii de sindicat si intr-un proces de alegeri corecte, ar fi gasiti si lideri de sindicat corecti si dedicati cauzei pentru care au candidat. Chiar si in acest sistem („ticalosit”) sunt lideri care vad lucrurile corect. Vreo doi/trei sunt chiar la Timisoara si la Uniunea D.F. si la Miscare. Trebuie doar sustinuti si incurajati. Am auzit ca domnul Petreanu ar fi candidat la alegerile FDF dar si-a retras candidatura dupa o „discutie” cu lidero maximo. am mai auzit si despre un lider de la miscare care a avut curajul (sustinut si de colegii sai) sa se „rupa”” de organizatia (cu renume de cosa nostra) Federatia M/C., se zice ca si cei de la electrificare au reusit sa-si schimbe „fosila” de la Elcatel (Socaciu) iar noul presedinte si-ar fi luat „bobirnace” de la colegii sindicali ca nu a fost de acord sa semneze „protocolul de conventii” pentru arvunirea drepturilor cistigate in instanta, am mai auzit de un lider de sindicat de pe la Craiova ( de la miscare) care inpreuna si sustinut de colegi au infiintat un nou sindicat, fiind cu totii „alergati” atit de conducerea de acolo cit si de marii lideri (liderii maximo „fosilele” sunt tocmai din Craiova), am mai auzit de miscari si pe la Deva, Galati si Fetesti. Deci sunt lideri care incearca sa se organizeze, sunt oameni care nu se lasa batuti, trebuie numai sa-i descoperim, sa-i sustinem si sa ne DORIM CU ADEVARAT sa schimbam lucrurile , asumindu-ne riscurile unei batalii cu „asociatia prietenia” (administratie politica/ fosile sindicale). Daca nu vom continua….si la anul e posibil sa vorbim (aia care mai ramin) despre : „intelegerea si sprijinul pe care trebuie sa-l acordam companiei pentru a nu mai fi sporul de festive…sau de micsorara la 75% a sporului de ore suplimentare….sau de renuntare la sporul de munca grea….e.t.c.”. Asta sa fie ceea ce nedorim?

 5. Directorul general al CFR SA, George Micu, a declanşat operaţiunea de restructurare a companiei, care va consta în analiza tuturor locurilor de muncă, redimensionarea birourilor, serviciilor, diviziilor, secţiilor, districtelor, în vederea eficientizării activităţii.
  Acesta speră să întocmescă o lista cu 1.000 de salariaţi pentru a fi disponibilizaţi în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 36/2013, acţiune hotărâtă de minister alături de alţi 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă şi alţi 1.000 de salariaţi de la CFR Călători.

  http://legislatiecfr.info/sa-declansat-operatiunea-de-restructurare-la-cfr-sa/

  • Ce pot sa spun? Daca va disponibiliza personal se va alatura panopliei de dobitoci care au distrus calea ferata! De 15 ani calea ferata e sabotata din interior de propria conducere din prostie sau din interes ocult in cardasie cu ministerul, ca pana la urma mi se apleaca de ce mai face un gunoi sau altul….daca acceptam sa fim sodomizati pe rand de toti, ce mai conteaza unul in plus……………..
   Bulgarii s0au rasculat, grecii fac greva…noi suntem poporul pacii care sta capra in fata profitorilor. Noi suntem poporul ales, ales as fie sacrificat, rastignit pentru o mana de hoti si borfasi…
   ROMANE TREZESTE=TE!!!!!!!!!!!!!sau tara ta se topi fara sa-ti dai seama si vei ca un sclav pe plantatie, dar plantatia va fi a celor din botswana…
   Unde a fost Micu asta director la marfa, ce merite a avut? In fata cui a facut sluj?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s