Hotia continua si la anul


Dreptul de calatorie gratuita pe calea ferata si  tichetele de masa  sunt salvarea bugetului de stat pe anul 2014:

„Guvernul va limita si anul viitor reducerile de tarife sau, dupa caz, gratuitatile la transportul feroviar in limita a 3 calatorii dus-intors sau 6 calatorii simple, conform OG 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane.

Institutiile si autoritatile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii si a serviciilor de ambulanta, nu vor acorda nici anul viitor tichete de masa, tichete-cadou si tichete de vacanta pentru angajati, potrivit proiectului elaborat de Ministerul Finantelor.”

sursa: Hotnews.ro

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15385334-guvernul-pastreaza-2014-restrictiile-tichete-masa-cadou-vacanta-gratuitati-cfr.htm

Reclame

3 gânduri despre „Hotia continua si la anul

 1. Daca la 6 file de permis CFR plateam 800 lei,la 24 file vom plati 320 lei impozit?Dupa ce ca ne-am pierdut si cele mai elementare drepturi,mai si platim impozit la ce ne-a mai ramas!Nu stiu daca trebuie sa ma bucur sau nu pentru prelungirea celebrei OG!

 2. Am citit proiectul pentru noua OUG si am gasit doua articole care ma intereseaza personal (poate si pe alti ceferisti), adica Art. VI si Art X. Cu permisiunea dv-stra va readuc aminte ca:
  – primul (Art. VI) se refara chiar la prelungirea efectelor art 18 si 19 din L283/2011 si pentru anul 2014, adica din prea “mare marinimie” ce au luat PDL-isti (restul de 18 file -9 calatori dus/intors/an) este valabil si pentru USL-isti ! (si eu care credeam ca am votat schimbarea “sociala”…!)
  – al doilea (Art.X) se refera la “coafarea” mai “proaspetei” OUG 36/2013 in sensul ca onor administratia si cu onor “specialistii” sa faca bine sa “fabrice” peste 1000 de someri daca se doreste “nitica protectie sociala suplimentara” (salarii compensatorii)…altfel daca fabrica 990 de someri “ioc frimituri sociale”.
  Deci, prin noua propunere de OUG se gaseste solutia “rezolvarii” si pentru anul 2014 a doua dintre problemele arzatoare ale ceferistilor: dreptul la calatorie si locurile de munca.
  Prima problema ramine vorba unui prieten :” …ramine cum am stabilit…” adica la fel ca pina acum (ca prea ne-am dorit schimbari “sociale”) iar a doua problema ramine de genul “pofta’n cui” pentru stabilitate locuri de munca si ca”bonus” va oferim un “dragalas adio” la ceva “frimituri compensatorii”!
  Si parca imi vine sa fac un pariu :prevad ca “specialistii relatii sociale” se vor da peste cap in fata “alchimistilor” administratiei intra’ale reorganizarilor sa “fabrice” la limita sub 1000 de someri pentru a se putea lauda, in fata celor care vor mai ramine, cu “jertfele din lupta” mentinerii locurilor de munca!
  Ambele tabere vor fi multumite : “specialistii” vor fi incununati de lauri (si ceva bonusuri), iar “alchimistii” vor face economii la realizarea”experimentului”(“experiment/operatie reusit, pacientul a murit”) chiar daca nu a reusit sa “resusciteze pacientul” (a se citi sistemul feroviar). Noi sa fim sanatosi!… (ca ei sa experimenteze in continuare, …pina cind?)

  • Raspunsul e clar: ce-am votat aia avem! Toti o apa si-un pamant! Nu-s in stare sa gaseasca solutii … mai bine zis nu le-au avut niciodata. Doar ne-au mintit ca sa ajunga la putere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s