sedinta de negocire


Sedinta de negociere a Contractului Colectiv de Munca la CNCF CFR SA din data de 11 septembrie nu a adus un consens intre parti. Administratia sustine ca nu au aparut elemente noi care sa favorizeze incheierea unui CCM in conditiile minime cerute de organizatiile sindicale…deci, urmatoarea intalnire in 16 septembrie ora 11:00.

Reclame

3 gânduri despre „sedinta de negocire

  1. Din punctul meu de vedere Administratia si-a atins obiectivele, cu ajutorul si prin echipa de negociere a Sindicatelor. A dat o indexare de 1,98 si a intins-o asa pe 6 luni. De acum inainte si 25% e prea putin pentru a recupera ce am pierdut + si rata inflatiei. Cel mai corect ar fi fost ca, la negocieri, din partea sindicatelor – sa participe o echipa de juristi specializati in probleme de munca (ajutati de cate un membru al fiecarei federatii sindicale). In acest fel oamenii aflati la conducerea federatiilor sindicale nu mai puteau fi santajati sau amenintati si nu existau suspiciuni la adresa lor, precum ca se vand ieftin. In momentul in care te duci sa negociezi si te trage cineva deoparte si iti spune sa alegi cum crezi ca e mai bine, adica> sa ai pace si buna intelegere la munca, un locusor caldut pentru tine si ai tai, plus ceva avantaje – sau sa iti pierzi serviciul, functia atat tu cat si nevasta, nepotul,fiul, cumatrul etc – pe care tot tu i-ai bagat in sistem…..ce alegi totusi? Greu de spus, dar au fost cazuri. De aceea ne trebuie oameni care nu pot fi santajati si care mai au coloana vertebrala.

    • De acord ca in forma asta negocierile nu aduc nimic bun! E foarte buna propunerea cu echipa de negociere profesionista…nu neaparat numai juristi/avocati ci si alte specializari..economisti, resurse umane etc.

  2. Dragii nostri,lideri sindicali,noi(cei multi) vedem ca aceste asa zise negocieri, sunt de ochii lumii.Daca pretindeti ca ne reprezentati cu adevarat,nu o mai lalaiti atata, ca ne-am saturat!Declansati conflictul de munca!P.S.Este o perioada propice in care putem obtine drepturile care ne-au fost luate abuziv-cu acordul vostru.Va salut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s