propuneri CCM


Având în vedere faptul ca la încheierea noului CCM nu se întrevăd premisele recuperării drepturilor salariale avute înainte de anul 2010 și  pierdute în perioada 2010-2012, fapt care adâncește mai mult starea de sărăcie și așa sub limita de subzistență, din rândul membrilor noștri de sindicat,  solicităm:

  1. cuprinderea în BVC pe 2015 a CNCF CFR SA a cheltuielilor cu tichetele de vacanță conform Legii 94/2014 dar și introducerea în CCM a prevederii acordării tichetelor de vacanță în cuantum de 3 salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, cuantum care este la jumătate din maximul prevăzut de actul normativ;
  2. cuprinderea în BVC pe 2015 a CNCF CFR SA a cheltuielilor cu tichetele de masă conform Legii 142/1998 dar și introducerea în CCM a prevederii acordării tichetelor de masă în forma 1/zi/salariat.

Menționăm că ambele măsuri nu afectează fondul de salarii și sunt complet deductibile fiscal.

De asemenea solicităm ca prin CCM, permisele de călătorie gratuită pe calea ferată să poată fi acordate  fracționat, minim 2 file, în limita maximă de 24 de file. Această reglementare ar aduce reale economii la nivelul CNCF CFR SA în relația cu operatorul de transport dar și membrului de sindicat, beneficiarul facilității, care ar fi nevoit să plătească impozitul aferent acesteia în funcție de consumul efectiv.

Din păcate, în rândul membrilor noștri de sindicat, salariile foarte mici au fost și acestea erodate de inflație în ultimii ani, ratele la bănci care de foarte multe ori depășesc 30-40 din venitul lunar, cheltuielile cu utilitățile … sărăcia e prezentă într-o proporție covârșitoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s