sedinta de negociere


magarAdministratia   feroviara propune ca dupa aprobarea  bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2015 al companiei  sa se incheie Contractul Colectiv de Munca 2015- 2016 cu valabilitate  de 12 luni, care sa cuprinda:

– drepturile stabilite in acordurile incheiate si valabile pana la data de 31.03.2015 inclusiv;

– acordarea a 10 tichete de masa/salariat/luna, incepand cu luna mai, pana la sfarsitul anului 2015;

– reasezarea  valorii  salariilor  de baza din Anexa nr.l,  astfel  incat pe langa  asigurarea  conditiilor  de respectare a salariului minim garantat in plata  respectiv 975 lei (conditie deja asigurata)  pana Ia 01.07.2015 si 1050 lei dupa aceasta data, sa se asigure si o diferentiere corecta a claselor de salarizare.

Reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative precizeaza ca deoarece se constata ca pana Ia aceasta data nu sunt indeplinite conditiile pentru incheierea unui nou CCM pentru perioada 2015-2016 (lipsa BVC), se solicita incheierea unui act aditional  pana Ia data de 30 septembrie 2015 la Acordurile nr.1/4776/2014 si nr.1/4779/2014, cu mentionarea urmatoarelor:

-fiecare salariat va primi un tichet de masa/zi lucratoare, in conditiile legii, incepand cu luna mai 2015;

-Anexa nr.l  va fi modificata conform propunerii administratiei prezentata in data de 19.03.2015. Reprezentantii  organizatiilor  sindicale  isi exprima  disponibilitatea  de  a  continua  negocierea  C.C.M. 2015-2016 cu mentinerea solicitarilor consemnate in procesele verbale anterioare.

Urmatoarea sedinta de negociere va fi in data de 02 aprilie 2015…

De maine 01.04.2015 nu mai exista nici o intelegere colectiva la calea ferata privitor la drepturile salariatilor drept urmare, acestea vor fi doar cele stipulate in Contractul Individual de Munca (CIM), actele aditionale aferente și legislatia muncii.

Reclame

24 de gânduri despre „sedinta de negociere

 1. PENTRU CE MAMA DRACU TOT SEMNAM TABELE DE GREVA??? VA E FRICA? IARASI SEMNAM ACORDURI PE JUMATATE CARE NU NE ADUC NIMIC? NE LASAM DIN NOU FRAIERITI?PENTRU CE MAI SI NEGOCIEM ? SEMNATI UN ACORD PE 20 DE ANI SI LASATI-NE DRACULUI IN PACE!!!!! GREVA…!

  • Ai dreptate intr-o privinta..n-ar trebui sa semnam un nou acord, cum nu trebuiau semnate nici cele pecedente! Trebuie facute presiuni asupra liderilor de sindicat sa nu se semneze un nou acord.

 2. LASILOR!!! IAR V-ATI LUAT CASCAVALUL SI NOI SUFERIM INCA UN ACORD???
  DE CE NU NE AUDE NIMENI ? NOI NU INSEMNAM NIMIC PENTRU VOI ? PENTRU CE NE MAI CERETI PAREREA ATUNCI CAND VENITI CU TABELE LA SEMNAT? NOI NU SUNTEM DE ACORD CU VOI LIDERI DE TINICHEA ……………GREEEEEEEEEVAAAA.

 3. ASA E ,TREBUIE SA FACE PRESIUNI,SA NU SE SEMNEZE NIMIC, stiindu-se doliantele noastre dar noi cei de jos care muncim ne-am exprimat parerea semnand acele tabele de greva ,dar sa se tina cont de ele…pentru ca pana acum nu sau tinut cont de ele. (anii anteriori).

 4. De parca le-ar pasa de parerea noastra,insa noi nu suntem de acord cu ei.ASA tineti-va tare macar voi DRUM DE FIER, fiindca voi sunteti SRIJINUL nostru. BRAVO ,NU VA LASATI !!!

 5. Tichetele de masa se impoziteaza.La o asemenea bataie de joc de marire de 2-3 lei raspunsul unui sindicat sanatos era intreruperea negocierilor si declansarea conflictului de munca.LIDERII au intrat in panica,daca nu mai e contract pierd avantajele(bonurii,delegatii,scoatere din productie si multe altele)

  • Da, tichetele se impoziteaza…valoarea reala e undeva la 7,85 lei/zi! De acord..negocierile trebuiau intrerupte in aprilie 2014, cand era campanie electorala!!!

 6. CUM 7.85lei/zi , cand altii au 9.35?,deci si aici pierdem?Bravo noua,fraieri ce suntem. NU trebuie sa acceptam asa ceva . TINETI- VA TARE FRATILOR, NU CEDATI !!!

 7. DACA NU VOM FACE GREVA VOM FI UMILITI INCA UN AN CU SALARII DE MIZERIE.NU AM VAZUT NICIUN LIDER IMPORTANT CARE NEGOCIAZA SA VINA CU O DECLARATIE IN PRESA DESPRE O POSIBILA GREVA. ,NU LA CFR ESTE LINISTE SI PACE TOATA LUMEA ESTE MULTUMITA…SA VA FIE RUSINE ! SUNT SALARIATI CARE MUNCESC DOAR CA SA SUPRAVIETUIASCA

 8. Am citit azi si am tresarit cand am vazut ca sa semnat acordul la calatori,cu cele 10 bonuri oferite de administratie si nimic mai mult!!! AM speranta ca la noi nu sa intamplat la fel sau ma insel???LA EI MACAR VALOAREA CLASELOR E MAI MARE ,de exemplu intre clasa de la ei si a mea e diferenta de vreo 70 de lei ,de ce? (daca calculam,70+10tichete =app150lei la salar,e ceva,nu?.NU CA AS FI DE ACORD CU SEMNAREA ACORDULUI,DAR MACAR DACA SE SEMNEAZA SA AVEM SI NOI ACEELEASI DREPTURI CA SI EI CA DOAR LUCRAT SI NOI LA ,,CFR” NU LA APROZAR ……

  • Au semnat ce le-a dat, nu au tinut cont de punctul de vedere din teritoriu, 15 bonuri din mai adica le luam in iunie (daca mai apucam, „conform legislatiei in vigoare”) iar majorarea de 2,2% conform prevederilor bugetare la CFR unde este?
   Nu asta sa cerut in ultimul caz?
   Rusine sa va fie, mai mult voua, putin mie………………………….

   VASI – tichetele sunt pe 5 luni (mai-sept) daca le vedem pe toate 5 („conform legislatiei in vigoare”)

 9. Referitor la cresterea salariala care a fost acordata
  multumim negociatorilor sefi, le dedic si o melodie:
  „5 bani, 10 bani, 25 de bani, 1 leu”

 10. DA ,ne dau 15 bonuri si alea din mai(adica iunie) si 10 lei la clasele de salarizare(6 lei acu si 4 lei din 01.07 cand salarul minim creste cu 75 de lei ),asadar ne-au umflat de bani si bonuri ,acum o sa devenim obezi de atata mancare pe care o putem cumpara .” VA MULTUMIM LIDERIILOR DE SINDICATE CA V-ATI ZBATUT PENTRU NOI ,, DAR eu poate sunt mai greu de cap si nu inteleg si anume : DE CE LA CALATORI VALOAREA CLASELOR E MAI MARE SI DE CE LA EI PLEACA DE LA CLASA 11 SI LA NOI DE LA 1 …??? SPUNETI- MI SI MIE LA NOI CINE ARE CLASA 1 DE SALARIZARE ??? ,CRED CA NICI MACAR FEMEIA DE SERVICIU … MA POATE LAMURI CINEVA SI PE MINE ? D-NUL C. P. !!! SAU ORICINE ALTCINEVA…!

 11. DA TOT E VORBA DE LAMURIT ,VREAU SI EU SA STIU CE S-A MAI INTAMPLAT CU PROCESELE(K-urile),ca eu am cam ramas in urma cu lucrul acesta (ultima data nu erau pe rol)?VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS CONCRET !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s