Conducerea FNDF


images (7)In perioada 13-14 iunie 2016 a avut loc Congresul Federatiei Nationale „Drum de Fier” Bucuresti care a avut ca punct central alegerea noilor membri în Biroul Executiv. Funcția de presedinte este ocupată de Florea DOBRESCU, vicepreședinți sunt Dan GAINA, Ioan PRICOP și Sorin Vasile DEMIAN iar secretar general a fost ales Sorin Ioan VOINA.

Reclame

18 gânduri despre „Conducerea FNDF

  1. De ce ne miram ca suntem cei mai prost platiti ceferisti, adica cu salariul minim pe economie cand votam aceeasi echipa care ne reduce drepturile, de mai bine de 15 ani? Olteanul alunecos, pensionarul, alcoolistul, natangul si omul de paie adica lista rusinii au primit un nou mandat de la o sala plina capetele seci. Chiar asa de multumiti sunt leistii de conducerea lor, sunteti masochisti sau doar e aer la mansarda?

  2. Urmeaza 4 ani de trai pe vatrai pentru cei 5 si de jale pentru noi se va dubla cotizatia pentru asi mari salariile sa-si dea prime, diurne fara numar dar si pentru pentru ai face loc liderului de iasi care are sub 1000 de membri si ocupa ilegal locul in comitet

  3. Romanul nu recunoste prostia si ignoranta chiar daca da nas in nas cu ea altfel n-am vota parnaiasi, corupti si prosti in toate cazurile iar sindicatele nu fac exceptie!!

  4. Ce-au facut cei cinci in ultimii 8 ani de-i tot alegeti? Au aruncat in spate toate drepturile din CCM care se vor discuta la calendele grecesti iar voi ati ajuns la salariul minim pe economie ca orice parlit de necalificat. Impegatii au festive si suplimenatre partea de instalatii au salarii cum nu visati voi dar au lideri care se lupta cu administratia!

  5. Mai bine de 80% din membrii FNDF şi-au dorit o schimbare. Ea nu s-a făcut din cauză că nu a existat o cooperare bună între liderii de Uniuni. De fapt, pe liderii de uniuni regionale nu îi interesează soarta membrilor de sindicat mărunţi. Timişoara de exemplu, a vrut să-şi impună omul ei fără să facă şi unele concesii, pentru asta au obtinut numai 35 voturi din 145. Cei de la Craiova care nu îl doreau pe Dobrescu au votat cu Deleanu din acest motiv, adică au irosit alte 17 voturi. S-au plătit şi multe poliţe la aceste alegeri deoarece nu se poate conduce o federaţie, nu poţi fi liderul ei dacă nu ştii să fii si conciliat. Un fel de curvă masculină, cum s-ar spune.Cred membrii de sindicat că liderii de Uniuni din teritoriu erau dispuşi să renunţe la privilegiile lor, aşa….de dragul schimbării? Nu! Din păcate sunt şi alte lucruri mult mai grave care se vor perpetua, din cauză că au rămas la conducere aceeaşi incompetenţi.

    • Timișoara a propus schimbarea cu un program coerent de măsuri, lăudat inclusiv de secretarul general de la CNSLR Frăția, care a fost adus la cunoștință tuturor celor interesați…Dacă se dorea schimbarea se făcea!
      In altă ordine de idei, un om care este „conciliant” cu grupurile de interese așa cum sugerați că ar trebui să fie un lider, în realitate va fi o marioneta.

    • Mare parte din cei prezenti in sala au participat la cooperarea de care vorbesti, s-au dat voturile cu dedicatie la indicatiile liderilor si doar pe ici pe colo s-au rupt de grup! S-a votat disciplinat pentru pastrarea privilegiilor dar acest vot e impotriva membrilor de sindicat! Pentru cei alesi vor fi patru ani de huzureala iar pentru membrii de sindicat vor pierduti.

    • Daac se dorea o schimbare cu adevarat, uniunile nu mai trimiteau aceleasi personaje sa candideze in conducerea federatiei. Oricine ar fi daca candidat in afara celor 5 trebuia sprijinit fiindca oricum era mai bun decat acestia. A spus bine Gigi, a fost ales un presedinte care are textele scrise de altii si care nu iese din cuvantul cuiva din conducere cfr-ului, un vice care nu stie sa-si faca si sa gestioneze un buget si un secretar fara personalitate!

    • S-au irosit cele 90 de date lui Floricica fiindca ardealul si moldova au facut jocurile pentru asi pastra oamenii in conducere iar oile au votat tot ce le-au vandut liderii. Daca pasarea merita un loc la masa conducerii, restul chiar sunt jenanti. Fiecare a avut votul in mana asa ca nu va mai plangeti. Ati ascultat de chitaila va meritati soarta!

  6. Harry Houdini – iluzionist American, Aurel Iozif nume de scenă Iozefini -iluzionist roman si David Copperfield – descris ca cel fiind magicianul cu cel mai mare succes comercial din istorie, sunt cu totii pigmei neinsemnati in comparative cu cei mai mari iluzionisti de la calea ferata: specialistii experti sindicali !
    Pamflet real inspirat din realitate:
    Din ciclul de spectacole sustinute de CIIF “Compania Iluzionistii Infrastructurii Feroviare”, in aceeasi regie si cu aceiasi actori, reprezentatia din 01.06.2016 cu tema “Iluzia Protocolului” a avut un real succes fata de ultima reprezentatie din 23.06.2016 cu tema “Iluzia primei de vacanta”, unde protagonistii spectacolului vazand ca succesul incepe sa paleasca, au lansat deja temele pentru urmatoarele reprezentatii: “Iluziile Comisiei pe Anexa 2” si o mai veche tema“Iluzia platii egale pentru munca/responsabilitate egala”!
    Reprezentatiile au fost si vor fi numai pentru publicul cotizant de la CFR Infrastructura, intrucit pentru publicul cotizant de la CFR Calatori ruleaza cu neasteptat si real succes de mai bine de 2 luni un grandios spectacol: “De 1000 de lei vacanta”, jucat cu “casa inchisa” si cu reprezentatii ce vor tine pana la sfirsitul anului!
    Din studiile de piata, se pare ca publicul cotizant de la CFR Infrastructura (probabil datorita conditiilor meteo) este mai receptiv vara la spectacole cu teme iluzorii si mai putin receptiv toamna la spectacole cu teme de vacanta, cum ar fi “De 500 de lei vacanta, ca ziua e mai scurta si concediile s-au dus”!
    CIIF – asigura pe toti cei interesati de stagiunea spectacolelor din toamna sa nu fie ingrijoreti, regizorii si toti iluzionistii vor ignora rezultatele studiilor de piata si vor fi preocupati in a oferi acelasi nivel ridicat al reprezentatiilor printr-o diversitate de teme cu real succes!

    In numele CIIF – Regizor Principal Scurtache, Iluzionist SEF Dobrica Floricica, Iluzionist principal Mic Grigore, Iluzionist executiv Orlando Catilosu’.

    • Nu prea e normala aceasta situație! US Drum de Fier Timișoara a propus decontarea a 50% din factura cu limita maxima 2.000 lei și încadrarea în prevederea bugetară.

    • N-ai inteles, Floricica si-a asigurat inca 4 ani de domnie in care va face ceea ce a facut pana acum, UN MARE NIMIC dar se va gudura frumos si-i va servi liniste pe tava lui Scurtache. Va primi in continuare salar de director, delegatii fara numar, cota nelimitata de combustibil, cateva delegatii prin Egipt sau Koreea, dreptul de asi angaja un neam pe o functie de conducere.

  7. INTREBARI:
    HG 953/2014 – Buget rectificativ pe anul 2014 lua in calcul cheltuielile cu “SIMC si Sere “!?
    – Acum in anul 2016, dupa aproape 2 ani se invoca probleme financiare datorate preluarii avute in calcul inca din 2014 ?
    In fundamentare HG 326/2016 nu se precizeaza nimic in legatura cu eventuale cheltuieli datorate preluarii SIMC!
    – Cind s-a facut bugetul pentru 2016 nu se cunosteau problemele in legatura cu preluarea “SIMC si Sere “?
    Avind in vederea formularea din Legea nr. 227/2015 , art 25 lit.b) “ cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii “… !
    – Cind s-a stabilit in concret majorarea de la 2 % la 5% ?
    – Acest lucru, valoarea cuantumului procentual, nu trebuie facut printr-o negocierea intre angajator si reprezentanti?
    Daca pina la 26.04.2016, adica pe primele 4 luni, s-au cheltuit 4000 de mii de lei, adica 4 milioane lei pentru : cadouri Pascale; indemnizatii de nastere/inmormantare, cheltuieli de transport, iar pana la 31.05.2016 au fost inregistrate solictari ajutoare sociale de circa 327, oo de mii de lei, iar pina la sfirsitul anului se mai prognozeaza solicitari de ajutoare sociale de pina la 850,oo de mii de lei, adica rotunjit 1200 de mii de lei, adica 1,2 milioane lei, rezulta un total de aproximativ 5 200 de mii de lei, adica 5,2 milioane lei!
    – De unde se vehiculeaza suma de 12 .000 de mii de lei (12 milioane de lei) ca fiind maximul admis si necesar pentru vreo 300 de dosare?
    – Cite dosare sunt real in total si care este valoarea reala a acestor dosare?
    In anul 2014 pentru personalul din “central”, adica pentru 2.14% din total angajati s-au acordat 111.445,oo lei dintr-un total de 393.842,oo lei, adica aprox.27% din total valoare ajutoare boli grave sau incurabile, mai mult decit pentru oricare alta sucursala regionala, cu toate ca s-a cerut in mod repetat o transparentizare (dosar nominal, data inregistrare, valoare solicitata, valoare acordata, etc) !
    – Pentru cati salariati, nominal, din ce unitati, cind s-a verificat si inregistrat dosarul, care este valoarea pentru fiecare dosar in parte, solicitata si acordata?
    Daca am calcula “babeste” pentru 23.000 de angajati acordarea unei prime de 1000 de lei, ar fi necesari 23.000.000 de lei, adica 23 000 de mii de lei, adica 23 milioane de lei.
    – Se doreste cu adevarat stabiliraea cuantumului de 5% din cheltuielile cu salariile, la suma de 37.032,88 de mii de lei, adica 37 de milioane?
    Daca din 37 milioane s-au cheltuit 4 milioane, si se mai iau in calcul (in mod correct)inca aproximativ 1,2 milioane lei pina la sfirsitul anului (nu 12 milioane cum se solicita pentru 300 de dosare!!!), sa zicem rotunjit total 6 milioane, sunt disponibili (scriptic) aprox. 31 de milioane!
    – De ce nu se vrea acordarea “primei de vacanta” la 1000 de lei? Se asteapta trecerea timpului si uzarea CO?
    – De ce nu se aproba alocarea a 23 de milioane de lei, daca tot mai raman 8 milioane pentru alte ajutoare sociale sau cheltuieli, chiar si pentru 150 de lei de copil la Craciun?
    – Care este adevarul?
    Suntem sub incidenta unui CCM si a unui buget aprobat, iar administratia doreste o renegociere a anexelor, sa intelegem ca s-au indentificat si resurse bugetare!
    – Care anexa se doreste a se renegocia?
    – Indiferent care anexa se doreste a se renegocia, cum ramane cu prevederile bugetare in vigoare?
    – Sunt resurse reale pentru a se sustine negocierea sau se incearca a reduce din drepturile unora pentru a da la altii? (“Gaselnita gandita” si prezentata in scopul nobil “munca egala /responsabilitate egala /plata egala” la Varianta 2 cu reducerea sporurilor, de parca feroviari nu ar fi pierdut destul!)
    – Negocierea anexelor de catre o comisie s-a cerut repetat pe parcursul aproximativ a doi ani de negocieri la CCM din 2014 si 2015, de ce se face tocmai acum?
    – Mai “deranjeaza” pe cineva ca aproximativ 6-7 000 de angajati calificati si cu vechime, sunt salarizati la salariul minim pe economie, cit un necalificat sau un debutant, sau e doar motiv pentru amanari?
    – Daca sunt resurse indentificate, cum ramane cu refuzul administratiei de necociere a cuantumului de pana la 5% , pe motive de probleme finaciare datorate unei preluari prin absortie despre care se cunostea din 2014?
    – Renegocierea anexelor este o conditie impusa de administratie pentru negocierea si incheierea protocolului ? Daca este asa, il putem numi santaj?
    – Care este ADEVARUL?

    Cind vrei diplomatic sa amani o problema sau s-o “inmormantezi”, propune o “Comisie” !
    RESTUL E PRAF IN OCHII MURITORILOR!

    • Problema SIMC si a Serelor…e falsa! Trebuie operată o rectificare a BVC-ului care sa „mute” sumele de bani de la un capitol la altul, indirect și pana acum le plăteam salariile.
      Din fondul de cheltuieli sociale (5%) se pot efectuata doar cheltuielile reglementate de Codul Fiscal (nu se pot acorda prime de vacanta). Si eu am făcut acel calcul insa am adăugat 150 lei/copil de Crăciun și aceeași sumă pentru salariat (!?) si m-au condus spre 10-12 milioane cheltuieli sociale. In baza acelui calcul am facut propunerea privind decontarea..
      Toate dosarele întocmite pe raza regionalei pentru ajutoare sociale au fost platite!

  8. Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
    ART. 25 – Cheltuieli
    ……
    (3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
    a) cheltuielile de protocol în limita unei cote de 2% aplicată asupra profitului contabil la care se adaugă cheltuielile cu impozitul pe profit și cheltuielile de protocol. În cadrul cheltuielilor de protocol se includ și cheltuielile înregistrate cu taxa pe valoarea adăugată colectată potrivit prevederilor titlului VII, pentru cadourile oferite de contribuabil, cu valoare mai mare de 100 lei;
    b) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii. Intră sub incidența acestei limite următoarele:
    1. ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru bolile grave și incurabile, ajutoarele pentru naștere, ajutoarele pentru proteze, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii, ajutorarea copiilor din școli și centre de plasament;
    2. cheltuielile pentru funcționarea corespunzătoare a unor unități aflate în administrarea contribuabililor, precum: creșe, grădinițe, școli, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, cămine de nefamiliști și altele asemenea;
    3. cheltuielile reprezentând: cadouri în bani sau în natură, inclusiv tichete cadou oferite salariaților și copiilor minori ai acestora, servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale și al accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, tichete de creșă acordate de angajator în conformitate cu legislația în vigoare, contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, acordate de angajator pentru salariații proprii și membrii lor de familie, precum și contribuția la fondurile de intervenție ale asociațiilor profesionale ale minerilor;
    4. alte cheltuieli cu caracter social efectuate în baza contractului colectiv de muncă sau a unui regulament intern;

    Denumirea generica de „prima de vacanta” am folosito fiind mai populara. e partial corect,
    In lege avem la Pct.3: „…contravaloarea serviciilor turistice si /sau de transport…” iar la pct.4: ” alte cheltuieli cu caracter social efectuate in baza CCM…”..
    Important este ca ne dam seama cu totii ca motivatia cu preluarea „SIMC si SERE” e FALSA!
    Stabilirea de comisii pentru discutii privind anexele din CCM, este inca un motiv FALS, folosit pentru santaj si tregere de timp…!

    • Frate, ce te omori, lumea e multumita au votat aceeasi conducere inca o data. S-a votat pentru pastrarea privilegiilor specialistilor si pentru falimentarea activitatii sindicatelor. Vin concediile, specialistii pleaca pe la scoli de vara iar noi ramanem cu buza umflata sub soare dogoritor sau in ploaie cu mana intinsa. Stiti ce spune mai marele sindicalist proaspat ales, nu va convin salariile sunteti liberi sa va cautati de munca in alta parte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s