Semnare protocol


descsasaAstăzi s-a semnat Protocolul cu privire la modul de utilizare a fondului de maxim 5% aplicat asupra valorii fondului de salarii realizat anual.

  În principiu se acorda decontarea a 50% din valoarea biletului de odihna și tratament, dar nu mai mult de  400 lei pentru fiecare salariat. Cu toate insistențele organizațiilor sindicale mai mult nu s-a putut.
De asemenea se vor deconta sumele rezultate din cele  cca. 400 de dosare privind boli grave si incurabile. Acest protocol va fi aprobat maine, 15 07 2016 în cadrul sedintei CA al CNCF”CFR”-SA.

Protocolul poate fi consultat aici!

Reclame

6 gânduri despre „Semnare protocol

  1. Salariile sunt o mizerie.După 20 de ani avem minim pe economie.Va bateți joc de noi cu 400 de lei când biletele sunt de la 1500 in sus.Dati-va demisia liderii de cac……

  2. Procesul verbal din 16.12.2015 si prevederile CCM 2015-2017 – art.52 pct.(5) -„Drepturile care se vor putea acorda pentru perioada cat salariatul se afla in concediul de odihna….vor fi negociate dupa aprobarea BVC al CNCF CFR Sa pe anul 2016…”
    Bugetul a fost aprobat din luna aprilie 2016!
    Protocolul se incheie abia in luna iulie 2016…cei care au fost deja in concediu SUNT SAU NU SUNT DISCRIMINATI in baza CCM 2015-2017 valabil pentru TOTI angajatii?
    In Protocolul se incheiat in luna iulie 2016 nu se specifica de cand intra in vigoare, daca produce efecte inainte de data semnarii pentru salariatii care deja si-au luat co si nici cum se aplica in alte cazuri, cum ar fi de exemplu:
    – daca factura servicii turistice s-a achizitionat din lunile februarie, martie…inainte de data semnarii protocolului…pentru perioada de co ce urmeaza dupa data semnarii protocolului….(adica achita in februarie pentru co in luna august)…se deconteaza sau nu?
    Eu cred ca logic ar fi sa fie DA…dar logica la CFR…e surprinzatoare atunci cand emana din partea administratiei!
    – daca salariatul se afla in co in perioada 12-22 iulie (in timp ce s-a semnat protocolul) si factura a fost achitata pe 10.iulie…se deconteaza sau nu?
    – daca salariatul solicita o decontare anticipata (analogie cu acordarea anticipata cu pana la 5 zile a indemnizatiei de co -CCM art.52 pct.4).- se poate deconta sau nu?
    – daca factura a fost livrata on-line, a fost platita on-line,,, si are numai vaucerul in original…se deconteaza sau nu?
    O firimitura de 400 de lei – in loc de 1000 de lei cat se putea acorda si la CFR infrastructura la fel ca la calatori – prevazuta de un protocol intocmit tardiv si numai pentru „astupatul gurii”, cu multe intrebari lasate la „logica administratiei”…!

    P.S.Pentru o odihna binemeritata se ia o pauza in „discutarea variantei 2” anexele 1+2 din CCM, amanindu-se discutiile pana dupa data de 15.08.2016 …! Timp necesar pentru a se pune la punct „logica si metoda”!

    • Dacă ați fi luat legătura cu liderii de sindicat de la sindicatele afiliate US Drum de Fier Timișoara va-ți fi lămurit dar…protocolul acoperă toate facturile din perioada 01.01-31.12.2016 care respecta forma și conținutul prevazut în legislația română. Decontarea se va face după prezentarea documentelor prevazute în protocol.

  3. Domnule C.P. sa inteleg de la dv-stra ca se deconteaza si facturile pentru perioadele de co uzate anterior datei semnarii protocolului?
    Cazul meu : am fost in concediu 14.02-28.02.2016 in statiunea Praid, am luat factura on-line pe numele meu si al sotiei, am achitat on -line 1420 lei (am extras de cont in original de la Raifasen dupa efectuarea platii direct de pe card in loc de chitanta). Am cerere Co pentru perioada respectiva, am cerere avizata de sindicat si am dat si declaratia pe propria-mi raspundere ca am beneficiat in realitate de acele servicii.
    Am fost la Regionala si mi-au spus (de la financiar si resurse umane) ca deocamdata nu au primit metodologia de aplicare a Protocolului si nu deconteaza decit cazurile de dupa data semnarii protocolului!
    In plus mi-au spus ca nu prea e buna factura…trebuie sa fie cu „stampila”…Nu este o problema, am vorbit la agentie si imi vor da si cu „stampila”!
    Sa fie doar la dv-stra lamurite lucrurile, pe Regionala Timisoara, iar pe Reg.Brasov sa fie neclare?
    Va multumesc anticipat pentru eventuale precizari, care probabil intereseaza si pe alti colegi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s