Sedinta de negociere


În data de 28.02.2017, la sediul CNCF CFR SA București a avut loc o întâlnire intre reprezentanții administrației CNCF CFR SA si reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative din CNCF CFR SA.

bomba cu ceasD-na Director General Adj. Economic Sorina Baicu a prezentat structura Bugetului de Venituri si Cheltuieli al CNCF CFR SA pe anul 2017. Bugetul prezentat  este constituit pe  veniturile proprii ale CNCF CFR SA  într-o sensibila creștere fata de anul 2016, respectiv  veniturile de la Bugetul de Stat al României Legea 6/2017, alocație care se ridica la valoarea de 1150 milioane lei, alocație mai mare fata de nivelul anului 2016, care a fost in valoare de 1.150 milioane lei. Bugetul de venituri si cheltuieli prezentat si care va fi supus avizării Consiliului de Administrație,  AGA si spre aprobarea Ministerului Finanțelor si a Guvernului României  se va închide pe  0 si nu pe profit   așa cum a fost propus si aprobat in anul 2016. Capitolul cheltuieli cu munca vie  a fost majorat cu un procent de  aproximativ 16 % fata de realizatul anului trecut, ceea ce nu înseamnă ca acesta va fi procentul cu care vor fi majorate salariile. Acest procent include si alinierea salariilor de  la CN CF CFR SA  la nivelul de 1450 lei stabilit de Guvernul României prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2017.

 Aceasta varianta de buget nu a fost avizata de către federațiile  reprezentative semnatare ale CCM, motivația fiind, fondurile insuficient alocate cheltuielilor cu personalul, care sa conducă la satisfacerea doleanțelor noastre. De asemenea, din acest fond de salarii au fost acordate  sumele necesare alinierii salariului minim pe economie si in grila CNCF CFR SA ( pentru 10241 salariați, reprezentând 42 % din numărul total de salariați ai CNCF CFR SA)  la nivelul de 1450 lei, ceea ce conduce la existenta unei sume disponibile majorării salariale pentru ceilalți salariați,  într-un procent mai mic.

Compania Naționala de Cai Ferate CFR SA, nu este asimilata unităților bugetare, ci este reclasificata ca agent economic si face parte din cele 426 de agenți economici conform Ordonanței nr. 26/2013. In baza acestei ordonanțe si a Legii Bugetului de Stat, fondul de salarii poate fi majorat doar in anumite condiții legate de creșterea de productivitate a muncii, de realizarea unui buget echilibrat  bazat pe încheierea acestuia nu pe deficit, etc. Bugetul de Venituri si Cheltuieli va cuprinde același număr de salariați  ca si in anul 2016. Pana pe data de 08.03.2017 se vor caută soluții pentru regândirea alocării  sumelor din BVC,   astfel încât fondul de salarii sa fie majorat. PV poate fi consultat aici.

Următoarea ședința de negociere va fi în data de 09.03.2017, după ședința Consiliului de Administrație, urmând ca după aceasta data sa stabilim principiile repartizării sumelor din fondul de salarii.

 

Reclame

6 gânduri despre „Sedinta de negociere

  1. La Notă pct. 6 nu se poate dăuga și funcția Șef District alături de IDM? Astfel și Șeful de District ar putea ocupa funcția de Inspector de specialitate II(SSM/SU), cu studiile necesare, acesta chiar efectuănd instructaje SSM/SU personalului din subordine.

  2. 1. Se ia in considerare reintroducerea coeficientului de ierarhizare, K-ul ? Si cine il propune ?!?
    2.De ce sedintele de negociere sunt secrete si nu se pot transmite video sau cel putin audio Pentru a sti si noi ce negociaza specialistii nostri ?!?

  3. Daca nici acum nu vor sa mareasca salariile,inseamna ca sint inconstienti.Si sefii si liderii de sindicat.Tot urla ca nu sint bani si noi mai sintem un sfert din citi am fost.Nu vor fi niciodata bani pt salarii.Eu am raspundere SC si salariu minim pe economie.Oamenii cei mai buni au plecat ca n-au fost platiti si cu citi mai ies la pensie…O sa mai ramina sefii cu liderii de sindicat

  4. Ar trebui sa plecam toti,sa vedem cine dracu le mai asigura SC,la calea ferata . Sa vedem atunci sunt pe profit ? Sa mearga cu trenul pe apa! Pentru toti sunt bani ,doar pt CFR nu! Haideti d-lor lideri ,ca sunteti toti PSD-isti, ce mama dracu! rezolvati si voi ceva!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s